Gemeentelijke organisatie
De mensen van de gemeentelijke organisatie zijn verantwoordelijk voor de hele stad Arnhem. Er zijn afdelingen die zich inzetten voor bijvoorbeeld onderwijs, openbaar groen en openbare gebouwen. Daarnaast zijn er medewerkers die zich bezighouden met bepaalde thema’s, zoals burgerkracht en sport. Ook zijn het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad onderdeel van de gemeentelijke organisatie.
Wat doen de afdelingen van gemeentelijke organisatie
Elke afdeling heeft eigen taken gericht op een bepaald onderwerp dat belangrijk is voor de hele stad Arnhem.
Wanneer zoek je contact met een afdeling van het stadskantoor
Als je initiatief voor de stad Arnhem is.
Bij wie moet je zijn
Het is verstandig om het Team Leef Omgeving te vragen of ze samen met je willen kijken welke afdeling of welk thema het beste past bij jouw initiatief. Daar neem je contact mee op.
Je kunt ook de gemeenteraad een mail sturen. Het kan zijn dat bepaalde politieke partijen je dan helpen om je activiteit of initiatief onder de aandacht brengen. Dit kan op langere termijn helpend zijn om veel steun te krijgen voor je activiteit of initiatief.
Kijk welke wethouder verantwoordelijk is voor het onderwerp van jouw activiteit of initiatief. Soms kan een wethouder ervoor zorgen dat jouw activiteit of initiatief onder de aandacht komt in de gemeenteraad. Ook dit kan op langere termijn zorgen voor steun.
TIP
Als je niet goed weet wat je wil en waar je moet zijn, is de kans groot dat ze je bij de gemeentelijke organisatie van het kastje naar de muur sturen. Het is daarom belangrijk dat je een helder en concreet plan hebt. Het is nuttig als jij goed kunt uitleggen wat jouw initiatief of activiteit voor de stad Arnhem en haar inwoners kan betekenen.
Wat kan de gemeentelijke organisatie voor jouw initiatief betekenen?
- Medewerkers van de gemeente kunnen met je meedenken
- Medewerkers kunnen contacten leggen binnen de gemeente, met andere afdelingen
- Gemeenteraadsleden en wethouders kunnen ervoor zorgen dat jouw activiteit of initiatief voor de stad op de ‘politieke agenda’ komt; als ze het zelf een goed idee vinden of als het past bij onderwerpen waar ze zich voor inzetten.
Financiële bijdrage
Het stadskantoor geeft soms subsidie aan een initiatief of activiteit. Zo zijn er subsidies voor sport, burgerkracht en kunst & cultuur. Kijk hier voor de uitleg.
Waarom is het slim om de gemeente te betrekken bij mijn initiatief?
Lees daarover meer in dit artikel. Hier vind je ook de links naar uitleg over andere organisaties die met de gemeente te maken hebben.
Kom je er niet uit?
Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!
Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.
Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.
Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!