Een dagje op bezoek bij… Vitale Verbindingen

In Arnhem zijn allerlei initiatieven die Arnhem willen verbeteren. Stadskrachtarnhem.nl is nieuwsgierig en gaat bij deze initiatieven langs. Daarom gingen we deze keer op bezoek bij Vitale Verbindingen.

Wat is Vitale Verbindingen?

Vitale Verbindingen is een herstelcommunity opgezet door en voor mensen met ervaring in de GGZ. Mensen die ontwrichtende gebeurtenissen meemaken kunnen hier terecht en in contact komen met anderen. Zo kun je (her)ontdekken dat je niet je diagnose bent!

Dorien Stoll ontmoette ons en vertelt over het initiatief. Een van de dingen ze hier doen is bijvoorbeeld een zomerschool organiseren met workshops voor mensen die niet op vakantie gaan. Zo hebben zij ook activiteiten om te doen in de zomer! Verder is het mogelijk om langs te komen voor soep, pannenkoeken, en natuurlijk een luisterend oor.

Bij Vitale Verbindingen staat een team van deskundigen klaar om mensen te adviseren. Er komen steeds meer mensen met een hulpvraag bij hen terecht. Als hoop voor de toekomst zegt Dorien dat ze graag meer vrijwilligers ziet aansluiten bij de organisatie! Op die manier kan iedereen geholpen worden en kan Vitale Verbindingen iedere dag blijven groeien.

Als tip voor mensen die zelf iets willen opstarten zegt Dorien: ga op zoek naar gelijkgestemden, kijk naar waar de behoefte ligt onder bewoners, en ga dan samen kijken of je daar iets mee kunt!

Meer weten?

Kijk dan op https://vitaleverbindingen.nl!

Ben je benieuwd naar andere initiatieven in Arnhem die wij graag in het zonnetje zetten? Op onze initiatievenpagina zijn er meer te vinden!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven