Team Leefomgeving (TLO)
In Arnhem zijn acht Teams Leefomgeving (afgekort TLO). Elk team is verantwoordelijk voor een aantal wijken. In elk team werken vier tot vijf medewerkers van de gemeente. Het TLO is niet hetzelfde als een sociaal wijkteam. Wil je weten wat de rol is van een sociaal wijkteam, lees dan hier.
Wat doet het Team Leefomgeving
Het Team Leefomgeving is het eerste aanspreekpunt voor de wijkbewoners, als zij een plan of idee hebben voor de wijk.
Ook is het Team Leefomgeving samen met de wijkbewoners verantwoordelijk voor wat er speelt in een wijk als het gaat om:
- Onderlinge ontmoeting, binnen en buiten
- Veiligheid en welzijn
- Sport en cultuur in de wijk
- Het openbaar groen in de wijk
- Onderhoud van de wijk
Wanneer zoek je contact met een Team Leefomgeving
Als jouw initiatief of activiteit voor de bewoners van een of twee wijken bedoeld is
Bij wie moet je zijn
Je kunt bellen of mailen met de contactpersoon van de wijk waar je jouw initiatief of activiteit organiseert. (Je vindt ze op de website van de gemeente. Kies een wijk, klik op contactinformatie en kijk bij Team Leefomgeving).
Is jouw initiatief of activiteit voor meer wijken, neem dan contact op met de betreffende teams leefomgeving en vraag of zij samen willen overleggen.
Wat kan het Team Leefomgeving voor jouw initiatief of activiteit betekenen
- Het Team Leefomgeving kent de ‘wijkvisie’ van elke wijk. Dit betekent dat ze weten wat de plannen van de wijk zijn. Ze kunnen zeggen of jouw initiatief of activiteit hierbij aansluit.
- Ze kunnen met je meedenken over het initiatief of activiteit en je zo verder helpen
- Ze kunnen organisaties en mensen met dezelfde ideeën met elkaar in contact brengen. Om elkaar (verder) te helpen of kennis te delen.
TIP
Het is sowieso belangrijk dat je een helder en concreet plan hebt. Hoe duidelijker het plan, hoe meer kans je hebt dat het Team Leefomgeving je verder helpt. Het is nuttig als jij goed kunt uitleggen wat jouw initiatief of activiteit voor de wijk kan betekenen – en waarom het goed is voor de wijk.
Financiële bijdrage
Een financiële bijdrage is mogelijk als:
- Je werkt vanuit een rechtsvorm, bijvoorbeeld een stichting, vereniging of als zzp-er (Mocht je dit niet hebben of zijn, neem contact op. We denken graag met je mee)
- Je plan echt bedoeld is voor de wijk;
- Je plan past bij de wensen en interesses van inwoners van de wijk
De plannen van de verschillende wijken vind je hier.
Waarom is het slim om de gemeente te betrekken bij mijn initiatief of activiteit?
Lees daarover meer in dit artikel. Hier vind je ook de links naar uitleg over andere organisaties die met de gemeente te maken hebben.
Kom je er niet uit?
Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!
Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.
Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.
Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!