95 artikelen

“In een wereld verdeeld tussen zij en wij, zijn wij Zij=Wij”.Voorbeeld

Stichting Zij=Wij is een mini samenleving in het Arnhemse Broek. Bezoekers worden uitgedaagd om verder te kijken dan hun neus lang is en de mens achter de mens te zien. Voorzitter Jessica Badloe vertelt hoe ze dit aanpakken.

Publicatiedatum: 4 april 2024

Hoezo, het kan niet?Voorbeeld

Als je lichamelijk beperkt bent en mensen denken dat je niet veel kan, wat doet dat met je? Weerstand was er zeker, maar hij is een doorzetter. “Mensen die denken dat je veel niet kan, maar er kan juist meer dan ze denken. De vraag is of ze je de kans willen geven.”

Publicatiedatum: 26 februari 2024

Primeur Arnhemse Vecht- en Budosportdag; De kracht van het collectiefVoorbeeld

De Arnhemse Vecht- en Budosportdag is de eerste gezamenlijke activiteit waarmee een collectief van vecht- en budosportverenigingen uit Arnhem zich presenteert.

Publicatiedatum: 20 februari 2024

BurgerServiceLab Jubileumviering: Veerkracht in de Arnhemse samenlevingVoorbeeld

Het BurgerServiceLab nodigt iedereen uit voor een jubileumviering op 29 februari 2024. Deze groep actieve burgers stelt de stad op scherp met de vraag: “Hoe kunnen we samen leren samenleven?”.

Publicatiedatum: 14 februari 2024

Wai Khru: Een nieuwe sportschool met een missieVoorbeeld

De nieuwe Stichting Wai Khru wil drempels verlagen, sport koppelen aan dagbesteding, en de verbinding leggen tussen ouders, school, instellingen, crisiscentra en jongeren die gewoon op straat rondhangen.

Publicatiedatum: 31 januari 2024

Sport Support Arnhem wint zesde Dirk Zeldenrust DuurzaamheidsprijsVoorbeeld

Voor de zesde keer werd de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs uitgereikt. De gelukkige winnaar? Stichting Sport Support Arnhem!

Publicatiedatum: 6 december 2023

De Laarhof: buurthuis, weggeefwinkel en plantenasiel ineenVoorbeeld

In de dure decembermaand is de weggeefwinkel in de Laarhof een welkom alternatief. Maar het buurthuis blijkt nog veel meer te bieden!

Publicatiedatum: 30 november 2023

De Immateriële Cadeauwinkel: van audioportret tot gezongen telegramVoorbeeld

Brochures vol speelgoed, etalages gevuld met glimmende snuisterijen en drukbevolkte winkelstraten, aan het eind van elk jaar is het weer zover en koopt heel Nederland massaal stapels decembercadeaus. Kan dat niet anders? Jawel! In Arnhem is namelijk De Immateriële Cadeauwinkel te vinden waar je iemand een ervaring of belevenis cadeau kunt doen.

Publicatiedatum: 23 november 2023

Blije bijen en bewoners in AngerensteinVoorbeeld

In Angerenstein is een groep bewoners begonnen met de aanleg van een bloemenberm. Aan de Julianalaan zal in het voorjaar een fleurig paradijs voor bijen, hommels en vlinders verschijnen. Bewoner Jeroen Gosse vertelt over het initiatief.

Publicatiedatum: 31 oktober 2023

‘Er is zo ontzettend veel potentie’Voorbeeld

De Arnhemse buurthuizen zijn van groot belang voor de stad en haar bewoners. Door samen te werken kunnen zij die betekenis beter uitdragen en sterker worden, aldus Rudolf Beijerman, een van de bedenkers van het initiatief.

Publicatiedatum: 3 oktober 2023

Scroll naar boven