Zo regel je gemakkelijk een AED voor je buurt

In woonwijken zijn te weinig AED’s dag en nacht bereikbaar. Dat terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn! Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang, want iedere seconde telt. Gelukkig is een AED regelen minder moeilijk dan je zou denken!

Dankzij BuurtAED is het mogelijk in drie simpele stappen een petitie op te zetten en samen met jouw buurt geld in te zamelen. In samenwerking met Phillips en de Hartstichting is het mogelijk om bij een succesvolle petitie zo’n 1.000 euro korting te krijgen op een AED.

In deze video vertelt Marianne over hoe dat in haar buurt tot stand is gekomen! Samen met een aantal buren begon zij een flyeractie, om vervolgens bericht te plaatsen in de WhatsApp-groep van de buurt. “Het was echt ongelooflijk wat er toen gebeurde,” zegt ze. “Achter elkaar kwamen de donaties binnen en in een mum van tijd was het klaar!”

De 60 buren die gedoneerd hebben gaven elk gemiddeld 25 euro, een bedrag dat vaak nog te overzien is. Mensen hebben het er meestal wel voor over om zo samen hun wijk veiliger te maken. Dus start vandaag nog jouw actie om en AED te regelen!

Via deze link start je gemakkelijk een actie voor je eigen buurt: https://www.buurtaed.nl/start-een-actie.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen voor de veiligheid van jouw wijk? Kijk ook naar ons artikel over buurtpreventie!

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven