Maak je buurt veiliger via Whatsapp

Vrijwel iedereen heeft WhatsApp. De populaire app wordt gebruikt om berichten uit te wisselen met familie en vrienden, maar ook steeds vaker worden er chat-groepen gestart vanwege een gezamenlijk doel, bijvoorbeeld om je buurt veiliger te maken met een Whatsapp Buurtpreventie groep.

Steeds meer buren komen in contact met elkaar, omdat ze een WhatsApp Buurtpreventie groep starten. Een Whatsapp groep waarmee ze elkaar snel kunnen bereiken als er iets gebeurt dat verdacht of alarmerend is.

In Nederland zijn er al meer dan 8600 WhatsApp Buurtpreventie groepen. Allemaal gestart omdat mensen zagen dat ze iets slimmer konden aanpakken in hun eigen buurt. Zo kunnen we samen zorgen voor meer veiligheid, maar zo’n groep heeft meer voordelen! De volgende keer dat er een krasje op een auto zit heeft iemand misschien wel gezien hoe dat kwam, of is de vermiste kat drie straten verderop gespot. Het kan allemaal!

Wil je weten of er in jouw buurt ook zo’n groep is? Of wil je zelf zo’n groep opstarten? Op wabp.nl vind je een overzicht van groepen en tips over hoe je zelf een groep kunt starten en beheren. Je kunt ook WABP volgen op Facebook: https://www.facebook.com/WABPNL.

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven