Buurtverbinder – mooie dingen ontstaan op onverwachte momenten

Foto © Zefanja Hoogers | Buurtverbinder Marion van den Heuvel in de ontmoetingsruimte van de Buurtfabriek

In Alteveer/Cranevelt is de Buurtfabriek door de coronacrisis momenteel met een nieuwe opstartfase bezig. De Buurtfabriek, http://onzebuurtfabriek.nwaar alle inwoners van de wijken welkom zijn, was ongeveer een half jaar open toen de crisis uit brak en de deuren weer dicht gingen. Maar buurtverbinder Marion ziet dat het opstarten nu wel sneller gaat.

Marion van den Heuvel enthousiasmeert en verbindt wijkbewoners en initiatieven met elkaar. Zij is de vaste pilaar tussen alle initiatieven die er in de Buurfabriek voorbij komen. Ze wordt soms blij van kleine dingen.

Corona verbindingen

‘Dit jaar viel Pasen tijdens de lockdown. Iemand kwam met het idee om toch paaseitjes aan elkaar uit te delen. We lieten het rondzingen door er over te praten en er over te schrijven in de wijkkrant en in de nieuwsbrief. Ik kreeg de buurtsuper zover ons te sponsoren. Met Pasen zijn er wel 100 zakjes met paaseitjes uitgedeeld. Wijkbewoners kwamen ze ophalen om ze met een kaartje aan een buur te geven. Het was een prachtige samenwerking, er vonden op anderhalve meter ontmoetingen plaats en er ontstaat zó weer iets nieuws!’

Een andere buurtbewoner had het idee eens een stekjesmarkt te organiseren, om in het vroege voorjaar plantjes met elkaar uit te wisselen. Vanwege de coronacrisis kon dit niet door gaan. Maar de bedenker hield vol: er is een bak gemaakt die bij de entree van de Buurtfabriek staat. Bewoners kunnen plantjes ruilen door er zelf een in te zetten en er een uit mee nemen. ‘Het werkt echt fantastisch!’, aldus Marion.

ZZP-ers

De Buurtfabriek is ondertussen met een pilot bezig om de werkruimte beschikbaar te stellen voor ZZP-ers. ‘Maar laatst was er ook een wijkbewoonster die last had van de verbouwing van haar buren. De buurvrouw tipte haar de Buurtfabriek. Ze was er zo blij mee om hier te kunnen komen werken, dat ze gelijk aanbood er iets voor terug te doen. Daar gaan we over in gesprek: soms ontstaan er dus dingen op momenten dat je het niet verwacht!’

onzebuurtfabriek.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven