Fondsen en subsidies

Ben je op zoek naar financiële hulp voor jouw project? Dan zie je in dit overzicht welke fondsen en subsidies jouw initiatief mogelijk kunnen steunen.

allerlei soorten initiatieven

  • Subsidieregeling Burgerkracht van gemeente Arnhem: om inwoners te helpen bij activiteiten die het leven in de stad fijner of mooier maken. Daarmee is de subsidie bedoeld voor initiatieven waarbij je andere Arnhemmers helpt of zorgt voor meer contact tussen inwoners.
  • Subsidieoverzicht provincie Gelderland: je kunt hier zoeken per thema of op alfabet.
  • De Wijkteams Leefomgeving: beslissen over budgetten op het gebied van groenonderhoud, speeltuinen, veiligheid, welzijn, participatie, sport en cultuur in de wijk.
  • Een aantal wijken heeft een wijkplatform of bewonersoverleg wat budget heeft voor activiteiten of projecten in de wijk
  • Prins Bernard Cultuurfonds afdeling Gelderland: voor projecten in Gelderland van stichtingen en verenigingen.
  • Triodos Foundation: voor projecten met een landelijk bereik, op het gebied van landbouw, voeding en biodiversiteit, sociale inclusie en nieuwe economie.
  • Kern met Pit: Kern met Pit daagt je uit jouw droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Ze helpen je daarbij en lukt het binnen een jaar? Dan krijg je 1.000 euro voor het project.
  • VSBFonds: voor sociale en culturele projecten die actief burgerschap versterken.
  • Rabobank: lokale Rabobanken beheren fondsen waarmee regionale initiatieven ondersteund kunnen worden.
  • Haëlla Stichting: voor projecten met een van de vier thema’s: geloof en samenleving, vrede en mensenrechten, samenleven in Nederland of milieu en duurzaamheid. Naast stichtingen en verenigingen kunnen ook initiatiefgroepen een aanvraag indienen. 
  • Dullertsstichting: voor financiële ondersteuning van particulieren en organisaties zoals zorg- en welzijnorganisaties, dagopvang, wijkorganisaties en vakantiekampen.
  • Stichting Nicolai Broederschap: net als de Dullertsstichting bieden ze hulp aan particulieren en diverse instellingen, waaronder zorg- en welzijnorganisaties, dagopvang, wijkorganisaties en vakantiekampen.
  • Stichting DOEN: voor groene, sociale en creatieve initiatieven waarbij DOEN ondersteunt en deze vernieuwende initiatieven van voorloper een vliegende start geeft.
  • Burendag: een jaarlijks initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds waarbij je met je buurt een aanvraag kunt indienen voor een financiële bijdrage, in 2022 is dat maximaal 350 euro.
  • Jan Linders Fonds: iedere Jan Linders supermarkt steunt één lokaal doel, dat belangrijk is voor de wijk. Rond oktober worden de doelen gekozen voor het nieuwe jaar.
  • FNO Zorg voor kansen: FNO zet zich in voor mensen in een kwetsbare situatie. Het fonds werkt met verschillende programma’s. Dus past jouw project binnen een van de programma’s, dan kun je een aanvraag indienen.

ouderen

  • Stichting Nicolai Broederschap: deze Arnhemse stichting richt zich naast andere welzijnsgebieden speciaal op ouderen en projecten of instellingen die iets doen voor deze doelgroep.
  • Fondsen voor ouderen: een nuttige wegwijzer in de wereld van de ouderenfondsen. Door het invullen van de QuickScan zie je snel bij welke fondsen je het beste een aanvraag kunt indienen.

jeugd

  • Stichting Het Burger en Nieuwe Weeshuis: voor jeugd en jongeren van 25 jaar of jonger die in het werkgebied wonen. Niet alleen geeft de stichting steun aan individuen maar ze ondersteunt ook organisaties.
  • DikGroen: voor kleinschalige natuurprojecten voor jongeren, maximaal 750 euro per project. Niet alleen voor stichtingen, maar ook voor individuen of voor een groep initiatiefnemers.

duurzame initiatieven

sportinitiatieven

  • Subsidieregeling Sport: van de gemeente Arnhem voor verenigings- en instellingsoverstijgende activiteiten. Daarmee is het gericht op het herkennen en ontwikkelen van het sporttalent van Arnhemse jongeren.
  • Arnhems sport- en beweegakkoord: voor sportaanbieders die een plan hebben waarmee een idee of actie uit het sportakkoord wordt uitgevoerd. Een stuurgroep zal uitvoeringsbudget toekennen aan goede plannen.

Andere hulp nodig?

Misschien kun je ook goed hulp gebruiken in de vorm van advies, netwerk of bijvoorbeeld materialen. Of misschien zoek je hulp bij het aanvragen van subsidie. Kijk dan ook eens bij ons artikel Hulp bij jouw initiatief of neem contact met ons op. Daarmee helpen we je graag op weg.

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2 gedachten over “Fondsen en subsidies”

  1. Zikomo Joseph

    Geachte heer/mevrouw,

    Ik en mijn collega’s zijn timmerlieden/houtbewerkers die workshops en trainingen willen opzetten voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leren van het ambacht.
    Zou u ons een paar tips kunnen geven over financieringsmogelijkheden die voor ons interessant zouden kunnen zijn? We hadden iets in de trant van culturele fondsen in gedachten, maar misschien kent u meer bronnen waar we financiering zouden kunnen aanvragen?

    We waarderen uw tijd en moeite in deze zaak en kijken uit naar uw reactie!

    Met vriendelijke groet,
    Zikomo Joseph

    1. Hoi Zikomo, ik vraag één van mijn collega’s om even contact met je op te nemen. Sowieso zou je ook eens een kijkje kunnen nemen bij de Helling (https://www.dehelling-arnhem.nl/) dat is een heel sociale organisatie waar ook dit soort cursussen worden gegeven! Groet, Annet

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven