Hulp bij jouw initiatief

Zoek je hulp bij jouw initiatief in Arnhem? Er zijn verschillende organisaties in Arnhem die jou graag verder helpen. Je vindt hier een lijstje. Via de links naar de websites kun je contactinformatie vinden.

Praktische Zaken

Praktische Zaken ondersteunt gratis bij al je vragen op het gebied van administratie, financiën, personeel, verzekeringen, communicatie of regelgeving. Ze werken nauw samen met de Ideeënmakelaars en Adviesbrigade. Samen bundelen zij kennis, informatie en inspiratie op Stadskracht Arnhem. Hier vind je relevante tips, how-to’s en nieuws om je te inspireren, motiveren en ondersteunen.

Adviesbrigade

De AdviesBrigade biedt ondersteuning aan besturen van Arnhemse vrijwilligersorganisaties, tegen een vrijwillige bijdrage. De adviseurs zijn oud-bestuurders en managers. Ze hebben ruime ervaring en een breed netwerk aan contacten in Arnhem en omgeving bij overheden, bedrijven en andere organisaties.

Ideeënmakelaars

Heb jij een mooi idee maar weet je niet waar te beginnen? De Ideeënmakelaars zijn Arnhemmers die graag kosteloos met je meedenken. Zij verbinden je met de juiste mensen en organisaties om je op weg te helpen.

Burgerservicelab

In het BurgerServiceLab deelt een groep actieve burgers en bewoners van Arnhem hun kennis en kunde. Dit doen ze vanuit een onafhankelijke positie in de invloedssfeer van burgers en de overheid, organisaties in het sociale domein, ondernemers en onderwijsinstellingen. De deelnemers steken tijd en energie in initiatieven van anderen of helpen bij het behartigen van belangen.

KNHM Foundation

KNHM Foundation is een adviseursnetwerk dat zich kosteloos inzet om sociale initiatieven in Nederland een stap verder te helpen. De adviseurs bestaan uit vrijwilligers en medewerkers van Arcadis. Op de website staat ook een overzicht van workshops die je kunt volgen.

Spectrum

Bij Spectrum kun je terecht voor informatie, een training, advies of een andere vorm van ondersteuning bij jouw initiatief. Ook kunnen ze helpen bij het aanvragen van een subsidie bij het Leefbaarheidsbudget van de provincie Gelderland. Spectrum maakt deel uit van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

Leefbaarheidsalliantie Gelderland

In de Leefbaarheidsalliantie Gelderland werken vier organisaties samen om initiatieven van actieve bewoners te ondersteunen. Zij doen dat in opdracht en met ondersteuning van de provincie Gelderland. Bij de Leefbaarheidsalliantie kun je kosteloos terecht voor: advies over je plan en het uitwerken ervan, contact met mensen die vergelijkbare plannen hebben en hulp bij het aanvragen van subsidie.

Rozet in de wijk

Rozet ondersteunt en initieert activiteiten en projecten door de hele stad met een groot netwerk van organisaties op het gebied van cultuur, sociaal, welzijn en zorg. Per wijk is er een cultuurmakelaar met wie je contact op kunt nemen om te bespreken wat Rozet voor je kan betekenen. 

Arnhemse uitdaging

De Arnhemse Uitdaging bemiddelt tussen aanbod van bedrijven en vragen van maatschappelijke organisaties. Je kunt in principe alles aanvragen waarmee het bedrijfsleven je in natura kan helpen. Van adviesvragen tot het lenen van materiaal en van een opslagruimte tot het printen van flyers.

Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale Arnhem ondersteunt je graag bij alle vragen rondom vrijwilligerswerk en bij het vinden van vrijwilligers. Niet alleen vrijwilligersorganisaties, maar ook buurtinitiatieven kunnen bij de centrale terecht.

Subsidies en fondsen

Ben je op zoek naar subsidie voor jouw initiatief of organisatie? Dan verwijzen we je graag naar het artikel Fondsen en subsidies.

Tips per onderwerp

Naast dit algemene overzicht hebben we ook per thema op een rij gezet waar je terecht kunt voor hulp.

Heb jij nog een tip?

Mist er een organisatie in deze lijst? Laat het ons weten!

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven