Wat zijn wijkplatforms?

Wijkplatforms

Elke wijk in Arnhem heeft een wijkplatform. In het platform zitten bewoners van de wijk. Zij kennen de wijk heel goed. Ze hebben namens hun mede-wijkbewoners contact met de gemeente (met de Teams Leefomgeving). Ze doen dit vrijwillig.

Wat doet een wijkplatform

Het wijkplatform is het aanspreekpunt voor de medewerkers van het Team Leefomgeving (TLO).

Wanneer zoek je contact met een wijkplatform

Als jouw initiatief of activiteit voor één bepaalde wijk is. Is jouw initiatief of activiteit voor meerdere wijken, dan kun je contact opnemen meerdere wijkplatforms.

TIP
De leden van het platform zijn allemaal medewijkbewoners. Misschien vind je dat prettig en zijn ze makkelijk bereikbaar. Weet wel dat sommige wijkplatforms veel actiever zijn dan andere. De actieve wijkplatforms hebben goede contacten met Team Leefomgeving. Aan de andere kant… als het wijkplatform niet zo actief is, kun je beter zelf direct contact zoeken met het Team Leefomgeving.

Bij wie moet je zijn

Zoek hier het wijkplatform van je wijk. De meeste wijkplatforms werken met werkgroepen. Zo’n werkgroep houdt zich bezig met één onderwerp. Denk aan groen, kunst & cultuur of duurzaamheid. Kijk of jouw initiatief past bij één van deze onderwerpen.

Wat kan het wijkplatform voor jouw initiatief of activiteit betekenen

  • Samen met jou bekijken of jouw initiatief of activiteit past in de wijk
  • Draagvlak creëren voor jouw initiatief of activiteit
  • Contact leggen en een goed woordje voor je doen bij de gemeente
  • Aandacht geven aan het initiatief of de activiteit via de wijkkrant

Financiële bijdrage

Een wijkplatform heeft een jaarlijks budget. Als je een eenvoudig te organiseren initiatief hebt of een leuke activiteit voor de wijk, kun je een aanvraag doen voor een bijdrage. Dit mag voor bijvoorbeeld een stichting of vereniging zijn, maar ook voor een privé-initiatief.

Waarom is het slim om de gemeente te betrekken bij mijn initiatief of activiteit?
Lees daarover meer in dit artikel. Hier vind je ook de links naar uitleg over andere organisaties die met de gemeente te maken hebben.

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven