Hoe maak je een e-mailhandtekening voor je initiatief?

Stuur je e-mails namens of voor je initiatief? Dan is het misschien handig om een e-mailhandtekening te hebben. Een kort stukje tekst/beeld waarmee je je e-mail afsluit.

In een e-mailhandtekening kan je extra manieren noemen om met jou en/of je initiatief in contact te komen. Bijvoorbeeld een telefoonnummer of je social media-account(s). Je kan ook verwijzen naar een plek waar mensen meer informatie over je initiatief kunnen vinden, bijvoorbeeld je website. Bovendien staat het professioneel.

Wat zet je in een e-mailhandtekening?

 • Je eigen naam
 • Eventueel je functie of rol

Algemene informatie

 • Noem in ieder geval de naam van je inititiatief.
 • Heb je een logo? Gebruik die dan ook!

Op welke manier kunnen mensen je initiatief bereiken?

 • Op welke manier kunnen mensen je initiatief bereiken?
 • Heb je een telefoonnummer?
 • Social media accounts? (Let er hierbij wel op dat het ‘professionele’ accounts zijn, dus niet een Instagram met alleen persoonlijke vakantiefoto’s)
 • Heeft je initiatief een website?
 • Is er een post- of bezoekadres?
  • En zijn er eventueel openingstijden?

Hoe maak je een e-mailhandtekening?

In de meeste programma’s kan je zelf eentje toevoegen via ‘instellingen’. Outlook en Gmail hebben een eigen handleiding hiervoor

Hebben jullie een voorbeeld?

Wat toevallig dat je dat vraagt! De handleidingen hierboven laten alleen zien waar je een e-mailhandtekening kan toevoegen, maar niet hoe dat er dan uitziet.

We hebben een voorbeeld voor je gemaakt. Dat je gemakkelijk kan aanpassen en kopiëren. Google Docs werkt hiervoor het makkelijkst, daarin kan je namelijk een tabel maken en deze kan je inclusief afbeeldingen en opmaak kopiëren naar Outlook of Gmail.

Wil je ook zo’n soort e-mailhandtekening? Hier vind je het Google Document: e-mailhandtekening template. Dat document kan je kopiëren en aanpassen. In het document staat ook een korte uitleg.

Veel succes! En laat een reactie achter als je tips of vragen hebt!

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven