Aandacht Voor Jouw Initiatief! – Praktische Vrijwilligers Gids

Hoe kan je op een goede manier vrijwilligers werven? Op welke manier zorg je ervoor dat jouw initiatief onder de aandacht komt bij hen? Lees deze blog en kom erachter!

Vrijwilligers Werven šŸ—ļø

De sleutel tot het vinden van de geschikte vrijwilligers is dichtbij beginnen. Maak daarbij gebruik van je netwerk! Zit je bijvoorbeeld op social media of heb je een bedrijfswebsite? Dan kun je daar gemakkelijk jouw initiatief met anderen delen en op die manier verspreiden. Hoe makkelijker informatie over jouw initiatief te vinden is, hoe meer mensen ervan zullen horen!

Wijkkranten en wijkcentra zijn ook goede manieren om je initiatief onder de aandacht te brengen! Op die manier kun je een andere doelgroep bereiken – mensen die minder gebruik maken van het internet, bijvoorbeeld – en zo meer vrijwilligers werven. Wijkcentra hebben vaak een prikbord waar je posters of flyers kunt ophangen. Hier kun je informatie vinden over het maken van een goede flyer!

illustratie aandacht voor jouw initiatief
Foto door Martijn Baudoin via Unsplash

In wijkkranten kun je vaak een oproep plaatsen. Om de zoektocht naar de juiste wijkkrant wat makkelijker te maken, hebben we een overzicht gemaakt van alle wijkkranten in Arnhem. Weet je niet goed wat je in zo’n oproep zou moeten zetten? Misschien helpt ons artikel over het maken van een persbericht je in de juiste richting!

Kijk ook eens op Vrijwilligerscentralearnhem.nl. Via de Vrijwilligerscentrale – een soort uitzendbureau voor vrijwilligers – kun je jouw oproep kosteloos onder de aandacht brengen in de Arnhemse Koerier. Mocht je om advies verlegen zitten, neem ook dan contact met hen op. Zij kunnen je onder andere helpen met het schrijven van een goede vacature.

Zoek ook dicht bij huis!

Zoek daarnaast vooral naar vrijwilligers dicht in de buurt van jouw initiatief, omdat vrijwilligers vaak niet bereid zijn grote afstanden te overbruggen.

Buurtapps zoals BuurtApp of Nextdoor zijn daar bij uitstek geschikt voor! Op IkWoonLeefZorg.nl staat een handig overzicht van verschillende buurtapps en wat de voor- en nadelen van ze zijn.

Vrijwilligers als ambassadeurs

Om je initiatief als vrijwilligersorganisatie te promoten is het belangrijk dat je eerst goed voor je huidige vrijwilligers zorgt. Zij zijn namelijk jouw beste ambassadeurs bij het werven van nieuwe vrijwilligers!

Mond-tot-mondreclame blijft een heel effectieve manier om mensen te werven. Om dat te doen kun je er ook voor kiezen om je huidige vrijwilligers actief in te zetten en ze een presentatie of voorlichting te laten geven aan potentiƫle nieuwe vrijwilligers

foto aandacht voor jouw initiatief
Foto door Matheus Frade via Unsplash

Kortom, schroom niet om zoveel mogelijk kanalen te gebruiken om jouw vraag naar vrijwilligers te delen! Wees duidelijk in wat je zoekt, maar vergeet zeker niet te vermelden wat jouw organisatie te bieden heeft. Zet eventuele huidige vrijwilligers in om jouw zoektocht kracht bij te zetten.

Werken met vrijwilligers

Meer weten over het werken met vrijwilligers? Misschien heb je iets aan onze praktische gids voor het werken met vrijwilligers! Daarnaast hebben we een aparte categorie voor alle artikelen die te maken hebben met vrijwilligers. šŸ˜‰

Deze blog is onderdeel van een serie over vrijwilligers en is tot stand gekomen in samenwerking met Karin Huibers-van Leusen van de Ideeƫnmakelaars en Alex Smits, Hanneke Schweizer en Sanne van der Werff van de Vrijwilligerscentrale. Hier vind je meer blogs over vrijwilligers

Foto door Hello I’m Nik via Unsplash

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven