Hulp bij jouw welzijnsinitiatief

Zoek jij hulp bij jouw welzijnsinitiatief? Dan is het handig om te weten welke welzijnsorganisaties er in Arnhem actief zijn. We hebben organisaties en websites die je verder kunnen helpen op een rij gezet.

Sociale wijkteams

In Arnhem zijn er sociale wijkteams actief met ervaren coaches voor volwassen, jeugd en gezin. Ze geven steun en advies bij zorg, opvoeding, welzijn, werk en inkomen.

Gemeente Arnhem

Op de website van gemeente Arnhem staat een overzicht met informatie over onder andere chronisch zieken en gehandicaptenzorg, mantelzorg, hulp bij huishoudelijk geweld en kindermishandeling. Ook vind je informatie over werken met vrijwilligers, zoals de vrijwilligersverzekering en het publiek belonen van vrijwilligers.

Stichting Rijnstad

Stichting Rijnstad is een maatschappelijke organisatie op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Rijnstad zet zich in voor inwoners uit Arnhem en omgeving, om ze op weg te helpen met deelname aan onze samenleving. Ze bieden ook hulp aan bewonersgroepen en activiteiten voor de wijk.

SWOA

SWOA ondersteunt oudere mensen in en om Arnhem. Van begeleiding thuis tot activiteiten op locatie en van alles daartussen. Voor een openbaar evenement kun je ook een ruimte bij SWOA huren.

Zorgbelang Inclusief

Zorgbelang Inclusief ondersteunt opdrachtgevers op het gebied van de gezondheidszorg, de langdurige zorg, de Wmo, de GGZ, de jeugdhulp en participatiewet en op het gebied van leefbaarheid. Daarnaast bieden ze burgers onafhankelijk advies en ondersteuning via Adviespunt Zorgbelang. Ze zijn onderdeel van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en bieden ook hulp aan burgerinitiatieven.

Subsidies en fondsen

Ben je op zoek naar subsidie voor jouw initiatief of organisatie? Dan verwijzen we je graag naar het artikel Fondsen en subsidies.

Algemene organisaties die jou willen helpen

Naast dit lijstje specifiek over welzijn, zijn er in Arnhem ook organisaties die initiatieven op allerlei gebieden helpen. Je vindt dat overzicht in het artikel Hulp bij jouw initiatief.

Heb jij nog een tip?

Mist er een organisatie in het artikel ‘Hulp bij jouw welzijnsinitiatief’? Laat het ons weten!

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven