Hulp bij jouw groene initiatief

Ben je bezig met een initiatief dat te maken heeft met natuur en duurzaamheid? Dan is het handig om te weten waar je terecht kunt voor hulp. We hebben organisaties en websites waar je terecht kunt voor hulp met jouw groene initiatief op een rij gezet.

Gemeente Arnhem

In het beleidsstuk Groenvisie staat hoe de gemeente de komende jaren wil omgaan met het groen in en om de stad. Burgerparticipatie staat hoog op de agenda. Inwoners van Arnhem krijgen meer zeggenschap over ons groen, geeft de gemeente aan.

Op de website van gemeente Arnhem staan initiatieven die je via de gemeente kunt opstarten. Zoals een buurtmoestuin of een bijenveld. Er staat ook bij hoe je het kunt aanvragen. Op deze pagina vind je informatie over duurzame energie in Arnhem en over groene leges bij duurzame maatregelen.

Groenbeheer in Arnhem

Het groenbeheer wordt namens de gemeente Arnhem uitgevoerd door aannemers.

Arnhem Zoemt

Arnhem Zoemt is een stichting van en voor bewonersinitiatieven. Ze willen Arnhem bloemrijker maken voor wilde bijen en andere insecten.De website van Arnhem Zoemt geeft veel informatie, zoals het gemeentebeleid voor bewoners die zelf groen willen beheren. Je vindt er ook een overzicht met fondsen.  

Arnhem AAN

Op de website Arnhem AAN staat allerlei informatie over duurzaamheid en nieuwe energie. Het AANjaagfonds is speciaal opgericht om duurzame wijk- en buurtinitiatieven te ondersteunen in de uitvoering van hun activiteiten op het gebied van energiebesparing. Dat doen ze door vergoeding van kosten, advies en de online gereedschapskist met tools.

Groen Arnhem

Groen Arnhem ondersteunt groene initiatieven in de stad door deze met elkaar te verbinden en kennis, middelen en mankracht te delen. Het is een netwerk voor bewoners, organisaties, kennisinstellingen en overheid.

Bloei! in Arnhem

Bloei! in Arnhem is een website met tips en duurzaam nieuws uit Arnhem en omgeving. In de Groene Agenda zijn lokale activiteiten te vinden. De Bloei!Gids biedt een overzicht van ondernemers, organisaties en initiatieven die bijdragen aan een groen, duurzaam en sociaal Arnhem.  

IVN Arnhem

IVN Arnhem betrekt mensen lokaal bij natuur. Ze organiseren cursussen, lezingen en activiteiten om de kennis van de natuur te delen. IVN kan je ook op weg helpen met bijvoorbeeld het aanleggen van een Tiny Forest.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig informeert en inspireert Arnhemmers over het samen meer klimaatbestendig maken van de stad. Op de website zijn voorbeelden van projecten te vinden als inspiratie en kun je lezen hoe Arnhem Klimaatbestendig jou kan helpen.

Duurzaamheidswijzer Arnhem

Op de website Duurzaamheidswijzer gemeente Arnhem vind je allerlei informatie en artikelen over duurzaamheid in Arnhem.

Meer Groene Daken

Meer Groene Daken helpt bij het realiseren van groene daken in Arnhem. Bijvoorbeeld met collectieve inkoopacties en subsidieregelingen.

Subsidies en fondsen

Ben je op zoek naar subsidie voor jouw initiatief of organisatie? Dan verwijzen we je graag naar het artikel Fondsen en subsidies.

Welke groene initiatieven zijn er al?

Je bent misschien ook benieuwd welke groene initiatieven er al in Arnhem zijn.

  • Neem eens een kijkje in het overzicht van groene initiatieven op de website van Groen Arnhem. Je kunt er ook je eigen project aanmelden.
  • Ook op de website van Arnhem Klimaatbestendig vind je een overzicht van groene projecten.
  • De Groene Route is een initiatief in Malburgen. Je kunt informatie vinden op de wijkwebsite.
  • Bij Natuurcentrum Arnhem kan je van alles leren en ontdekken over natuur, milieu en duurzaamheid. Op de stadsboerderijen, in de lessen of door zelf aan de slag te gaan.   
  • Bij Stadstuin Kweekland vlakbij Park Sonsbeek kun je bloemen plukken en met een abonnement groenten en fruit oogsten.

Algemene organisaties die jou willen helpen

Naast dit lijstje over groen en duurzaamheid, zijn er in Arnhem ook organisaties die initiatieven op allerlei gebieden helpen. Je vindt dat overzicht in het artikel Hulp bij jouw initiatief.

Heb jij nog een tip?

Mist er een organisatie of initiatief het artikel ‘Hulp bij jouw groene initiatief?’ Laat het ons weten!

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Regelmatig een dosis inspiratie en informatie in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven