BurgerServiceLab Jubileumviering: Veerkracht in de Arnhemse samenleving

Maak kennis met bevlogen Arnhemmers die met hun initiatief de stad een stukje mooier maken! Stadskracht-medewerker Hanneke gaat met hen in gesprek. Laat je inspireren! Ook jouw idee kan het verschil maken.

Onder de indruk van de betekenisvolle bijdrage aan de Arnhemse samenleving, schreef ik hier een artikel over de missie van het BurgerServiceLab. Nu besteed ik speciale aandacht aan hun jubileumviering in de Arnhemse Koepelkerk met als thema: Veerkracht in de Arnhemse Samenleving.

Aanleiding voor de viering is het achtjarig bestaan van deze boeiende club actieve burgers. Een jubileum dat groots gevierd mag worden; hun missie staat als een huis. Ik ga in gesprek met Engelien Zomer en Marjet Zegers, initiatiefnemers van dit evenement. Ze beloven een boeiend programma waarmee ze de stad op scherp willen stellen rondom de vraag: “Hoe kunnen we samen leren samenleven?”

Anke Siegers: Wegwijzer voor verandering

Het hoogtepunt van de middag is een lezing van Anke Siegers, organisatiepsycholoog en groepsconflictbemiddelaar, bekend om haar pleidooi voor een radicale verandering in besluitvorming. Ze daagt je uit na te denken over je eigen veerkracht, om zo meer draagvlak te genereren. “Met een visie, die sterk resoneert bij de leden van het BurgerServiceLab”, aldus Marjet.

Verbinden in het VeerkrachtLab

Tijdens het VeerkrachtLab staat interactie centraal, en gaan ambtenaren en bewoners met elkaar in gesprek om de verbinding actief te bewerkstelligen. “Zo passen we de adviezen van Anke direct toe in de praktijk”. Het benoemen van het positieve en het omarmen van het negatieve vormt hiervoor de basis. In de wandelgangen van de Koepelkerk, waar uiteenlopende bewonersinitiatieven zich presenteren, wordt actief gevraagd om mee te denken. Samen leren samenleven, dat is de kern.

Daarnaast wil de groep met de viering gehoor geven aan de wens om de kernprincipes van het BurgerServiceLab door te geven aan de volgende generatie. “We hebben allemaal nog veel enthousiasme, maar we zijn inmiddels ook op leeftijd, en dit werk moet doorgaan.” Omdat het BurgerServiceLab gestart is op een schrikkeldag, viert het nu officieel pas hun tweede verjaardag. “Onze manier om jong te blijven”.

Het belooft een boeiende middag te worden, waar we samen de kunst van het samenleven kunnen verkennen.

Het BurgerServiceLab nodigt je graag uit voor de jubileumviering op donderdag 29 februari in de Koepelkerk (Jansplein 60 in Arnhem) van 16.00 tot 19.00 uur. 
Gratis toegang.
 Meer informatie www.burgerservicelab.nl en aanmelden via info@burgerservicelab.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven