Een dagje op bezoek bij… DAZO 125

In Arnhem zijn allerlei initiatieven die Arnhem willen verbeteren. Stadskrachtarnhem.nl is nieuwsgierig en gaat bij deze initiatieven langs. Daarom gingen we deze keer op bezoek bij DAZO 125!

Wat is DAZO 125?

Wij zijn ontvangen door Rob van Sprang, en hij vertelde ons wat meer over de bijzondere naam van het dit initiatief. “De DAZO staat voor Dit Adres Zoekt Ondernemers, en het is eigenlijk DAZO 125 omdat we op de Spijkerstraat 125 zijn.”

Het pand wordt gebruikt door allerlei verschillende ondernemingen en is daarmee een broedplaats voor wijkinitiatieven. Iedereen is welkom om deel te nemen. Vandaar dat je er ook bijvoorbeeld Franse en Hongaarse vrijwilligers of studenten van de HAN kunt vinden!

Ze werken vanuit de principes Inclusiviteit en Circulariteit: dat houdt in, iedereen doet mee en samen geen afval maken maar restproducten. Op die manier krijgen spullen die anders alleen nog vervuilen een nieuwe functie!

Dit alles staat weer in het kader van DeBlauweWijkEconomie, een concept dat Patrick Hoogenbosch ons uitlegt: “We zoeken naar een verdienmodel zodat we dat kunnen blijven doen wat we leuk vinden, wat goed is voor onze wijk, en ook een duurzame toekomst geeft.”

Meer weten?

Kijk dan op de DAZO 125 facebookpagina!

Benieuwd naar andere initiatieven in Arnhem die wij graag in het zonnetje zetten? Op onze initiatievenpagina zijn er meer te vinden!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven